De directeur van NUON kwam laatst langs bij ons op de HBO. Hij gaf een voorlichting van hoe energie nou eigenlijk in zijn geheel werkt. Normaal zou een onderwerp als dit mij niet boeien, maar ik zat eens na te denken hoe eigenlijk energie erg belangrijk is voor ons. Vanaf dat moment begon ik meer interesse te tonen in energie. Toevallig in de supermarkt zag ik een paar folders staan en er was een folder met als titel: Energievergelijk.nl.

Energie verbruik

Ik wou graag kijken naar hoeveel elektriciteit en gas mijn familie in ons huis nou eigenlijk verbruikt. Ik vroeg mijn moeder of ze dat wist. Maar ze zei natuurlijk dat ik het weer aan mijn vader moest vragen. Mijn vader vertelde mij dat het heel erg belangrijk is om op te letten wat je nou eigenlijk verbruikt. En dat het belangrijk is om energie te besparen.

auto-energie

Ik wist niet dat energie een boeiende onderwerp voor mij zou worden. En begon het steeds leuker te vinden. Ik ben eens op het internet gaan kijken naar verschillende aanbieders. Het verbaasde mij dat er tientallen aanbieders zijn die verschillende services aanbieden. Dus ben ik toen gaan kijken op de website die verschillende energie aanbieders vergelijkt.

Contact

We heb eens gebeld naar onze energie aanbieder die wij thuis hebben. En wilde vragen hoeveel wij op een jaarlijkse basis verbruiken aan elektriciteit en gas. Zij kwamen met het voorstel om binnen 1 tot 3 werkdagen een jaaroverzicht te sturen op zonneparkpapier via de post met alle gegevens en cijfers.